Kulturella och så

by ceciliaarvidssons

Nu är vi påväg från Ubud till Canggu.
I Ubud har vi gått runt barfota (var inte en bra idé med flipp flopps när man ska klättra runt i flera etager av lera) på en av deras stora och magnifika risterasser. Det var otroligt svettigt. Såg ut som vi hade badat i en sjö efteråt. Eftersom det är regnperiod är fuktigheten jättehög, och när man sedan lägger på regnskogsklimat, sol och sjukt många trappor blir det svårt för en kall svensk att hålla inne sina kroppsvätskor. Eller inte alla då, menar såklart svetten.
Det var i alla fall otroligt vackert. Den gröna färgen på gräset och träden är så stark att den ser photoshoppad ut & dom trappliknande risfälten ser ut att komma från någon spännande saga.

Sedan har vi även gjort ett besök i Monkey Forest, en regnskog som ligger mitt i centrala Ubud och som är full av apor. Jag och Lovis var lite halvt rädda när vi skulle gå in då vi hört så många berättelser om apor som varit störda och bitit/snott/hoppat upp på folk. Sedan kom vi också ihåg apan på Phi Phi som började skrika på Matilda då hon kollat honom lite för länge i ögonen. Därför vågade vi knappt kolla på aporna i början! Haha. Sedan blev vi mer bekväma och när vi satt ner på en bänk kom tre apor och hoppade upp på mig. En satt och åt en banan på min arm, den andra satt på mitt huvud och den tredje försökte hitta en öppning i min väska. Sedan förflyttade dom sig till Lovis. Det var en spännande upplevelse! Och vi såg dessutom hur många riktigt små bebisapor som helst.

Vi hann även göra ett yogapass som var sjukt jobbigt och svettigt. Svetten rann överallt. Till och med på knäna. Så går de när man gör yoga precis bredvid regnskogen! Gillar yoga. Önskar jag gjorde det varje dag. Som rutin typ. Kändes så skönt att ha lite ont i kroppen, som inte var på grund av att bära ryggsäcken eller av sovandet på hårda sängar.

Just nu sitter vi i taxin (fett dyrt men tydligen enda sättet att ta sig till canggu) med vår förare Kamung. Han är kul! När han hörde att vi inte provat Sydostasiens kända kaffe från Luwak-djuret stannade han på en gård där vi fick en tur genom trädgården där de odlade vanilj, kakao, kaffe och massa annat.
Vi fick sedan smaka på 18 olika kaffe och te-sorter gratis, innan vi köpte oss en kopp med bajs kaffe. Världens dyraste och godaste kaffe! Varför jag kallar det bajskaffe är för att luwak-djuret äter kaffebönan och sedan skiter dom ut det innan dom (människorna såklart) tvättar, torkar, rostar och maler bönorna.

Shit vad vi börjar bli bra på det här kulturella. Är stolt.

Dock är vi snart i Canggu där det förhoppningsvis inte är regn. Sjukt redo för sol och pool. Börjar bli lite blek.

Puss, C