Back in Bali!

by ceciliaarvidssons

Tillbaka i Kuta!
Efter lite krångel och hetsbokning på flygplatsen (vi var tydligen tvungna att ha en biljett ut ut Bali den här gången för att få åka från Singapore) kom vi äntligen fram till Bali. Det är en konstig känsla att komma tillbaka till ett ställe så långt från hemma. Det känns på ett sätt konstigt men samtidigt som att man flyttats tillbaka ett år i tiden och att man egentligen inte ens lämnat stället från början.

Men kuta var sig ändå likt. Förutom lite mindre folk än förra gången!
Vi fick till och med bo i samma rum på Gora som förut. Haha. Dock visade det sig att vi nog skulle tagit ett AC rum vid poolen redan från början, då vi fick bedbugs direkt. Efter ett halvårs resande i Australien, där det kändes som att var och varannan fick det, och 3 månaders resa ifjol var det kanske egentligen vår tur. Det var inte så många, men vi var ändå tvugna att lämna in alla våra kläder på tvätt samt handtvätta våra ryggsäckar.

Efter några dagar åkte vi till Gili Trawangan. På båten dit hann vi både bränna sönder våra nackar (då vi glömt solkrämen i stora väskan) och vara med om det sjukaste skyfallet jag sett. Det regnade så mycket att man inte ens kunde ha ögonen öppna.
På Gili var det oerhört varmt. Vi började med att bo i ett fan-room, men efter ett strömavbrott en natt då jag bara lyckades sova två timmar pga hett som f*n, flyttade vi till AC. Sen dess har vi dock blivit hooked så blir lite dyrare resa än väntat. Hehe. Skäms lite över att man blivit en flashpacker* som inte pallar obekvämligheter, men man har ju blivit gammal också.

På Gili träffade vi på en tjej från Luleå som jag och Lovis reste Great Ocean Road med i Australien. Sjukt vad världen är liten! Vi mötte dessutom upp Linda Strandberg och hennes kompis Frida, vilket också var sjukt kul! Blev mycket fest & plask i vattenpölar.

Vi gosade dessutom med alla katter vi såg, och på Gili finns det mååånga. Vi fick till och med två inneboende som kom och strök sig mot dörren varje gång vi kom hem. Bosse & Bosses mamma namngav vi dom.

Förutom att gosa med katter & festa snorklade vi varje dag direkt från stranden och simmade med havssköldpaddor! Gili är faktiskt helt fantastiskt, om än lite för varmt för en tjej som mig. Hehe. Vet att jag inte ska klaga för ni där hemma fryser säkert ihjäl. 😁

På båten hem såg vi tiotals delfiner leka, så sjukt häftigt! Älskar sånna stunder. När man liksom blir mållös och lycklig på samma gång, helt oförberett.

Puss, C

* Flashpackers är resenärer som har lite/mycket mer pengar att röra sig med när de reser runt än backpackers. Dvs bor i fina rum & tar bekvämlighet före pris.