Halong bay

by ceciliaarvidssons

Har nu lämnat Hanoi, men önskar jag hade kunnat sett mer av det. I Hanoi var det kallt. 16 grader. Jag hade endast med mig ett par leggings och en huvtröja, som jag mer eller mindre fick leva i under mornarna och kvällarna, samt dom dagar det regnade. Alla andra gick runt i dunjackor. 16 grader låter väl ändå relativt varmt för en jämte, men inte riktigt vad man förväntat sig.

Hanoi var kaos. Speciellt galet var det att försöka ta sig över vägen med hundratals mopeder som kör värre än en 15-årig kille som just tagit moppekortet och försöker spela tuff inför sina vänner. Det var ingen mening att vänta tills trafiken stannade för en stund, då den aldrig gör det. Det var bara att gå och hoppas på att människor skulle stanna helt enkelt. Och vi överlevde faktiskt.

I Hanoi hann vi med lite fest, äta god mexikansk mat (hittade matgatan till slut), dricka kaffe på ett café i ära till Harry Potter böckerna, spela pingis med flippflopps samt böcker som racket samt besöka Halong Bay.

Halong bay var fantastiskt vackert. Vi åkte en stor båt längs alla vackra små öar och stannade till för att bada i havet för första gången denna resa. Kallt efteråt, men definitivt värt det. Vi paddlade kajak genom grottor och såg en massa små apor på nära håll. Dom är tydligen utrotningshotade där pga att kineserna tror att man blir smart av att äta aphjärna.

På natten sov vi på en egen ö. Sjukt drömmigt. Vi spelade beer pong (jag och Lovis briljerade), hela havet stormar (jag och Matilda gjorde sönder en stol) samt hade det allmänt supertrevligt till sisådär 4 på morgonen. Var en sjukt kul kväll med mycket skratt.

Uppstigning klockan 7 och därefter en långsam och härlig båttur från “huvudön” Capa i Halong Bay. Eller den sista båtturen var väl inte härlig för alla, då det var Matildas tur att börja spy med några franska killar som publik.
Verkar bli en resa med väldigt mycket spya, haha.

I morgon ska vi flyga till Ho Chi Minh (föredetta Saigon).

puss, C imageimageimageimageimage