The nightmare bus

by ceciliaarvidssons

Den vietnamesiska chauffören säger på halvknakig engelska att det bara är en timme kvar. Skönt så in i helvete. Ja, jag förtjänar att svära.

Vi har åkt samma buss i över 24 h från Laos till Vietnam. The nightmare bus som den kallas av backpackers. Hur illa kan det vara? Tänkte vi. Well.. Jag har haft den värsta bussresan i mitt liv, för 3 h efter hjulen börjat rulla börjar jag spy. I en gul påse det är meningen att vi ska ha våra skor i. Jag har alltså blivit åksjuk för första gången i mitt vuxna “ihågkommande” liv, på en resa som ska pågå i över ett dygn. So much fun 🙌🏼

Vägarna är i princip bara skarpa svängar åt varannat håll. Det går inte ens att beskriva hur dom ser ut. En ny skarp Kurva börjar i princip innan den andra ens tagit slut. Om det nu låter logiskt.

Jag har alltså suttit på bussen som är full av andra personer, och spytt i påsar som Lovis fick ta med sig ut och kasta när det var kisspaus. Magen blev snabbt tom (då dom aldrig stannar så man får äta något) vilket betyder att det mest blev galla. Så himla härligt.

Spyan slutade tack och lov någon gång mitt i natten, efter att jag lyckats sova någon timme. På 27 h har jag ätit 6 skedar ris och druckit en Cola.
Känner hur käkbenen börjar titta fram. Ge mig mat ❤️❤️❤️

Uppdatering: vi blev avsläppta innan busstationen pga att våra chaufförer hade smugglat knark från Laos som dom behövde lasta ut…. Only in asia.

Men nu har vi hittat ett partyhostel och ska trycka i oss lite KFC. Efter 32 h med bara några skedar ris i magen. Can’t wait.

Puss, C