Laos baby, Laos

by ceciliaarvidssons

På min födelsedag vaknade jag av härlig skönsång av Matilda och Lovis. På balkongen hade dom dukat upp med mackor, banan&nutella crepes samt smoothies. Helt fantastiskt.

Tyvärr mådde jag själv långt ifrån fantastiskt. Partykvällen innan hade satt djupa spår. Mådde så obeskrivligt dåligt. Men må dåligt har man inte tid med på sin födelsedag. Definitivt inte när man ska åka badringar i floden och dricka litervis med öl på barerna vid land.

Min första shot av Lao whiskey tog jag med spyan i halsen klockan 12 på dagen. Och efter det gick det fint. Vi spelade beerpong i några timmar och satte oss sedan och gled iväg i badringar längs floden. Stannade till på ett par barer längs vattnet där dom håvade in oss med rep. Jag tappade mina solglasögon och puttade iväg min badring ut i floden igen innan jag ens hann stiga i land.

Laos är verkligen helt fantastiskt vackert. Nog ett av de vackraste landen jag varit i, speciellt med tanke på att det inte finns några kritvita ständer med klarblåa hav att bada i. Naturen är heeeelt amazing och människorna är så himla fina. Inte alls påstridiga och lurandes som dom kan vara i Thailand och Kambodja. Utan uppriktiga och genuint snälla.

Efter Vang Vieng åkte vi minivan till Luang Prabang och såg solnedgången på en båt över Mekong floden. Hej livets liv. Så obeskrivligt vackert.

Dagen efter åkte vi ut till vattenfallen, och som rätt erfaren vattenfallsåskådare måste jag även här tillägga att det är dom finaste vattenfallen jag sett. Bilderna nedan får tala för sig själv.
Nästa stopp blir Hanoi, Vietnam.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage