Tog oss ifrån Kuta & klappade sköldpaddor

by ceciliaarvidssons

Japp. Vi gjorde det. Vi tog oss ifrån Kuta. Efter alltför många slöa bakisdagar var det faktiskt himla skönt att få ta en liten paus från det.

Så i sista sekunden (otippat att vi inte är ute i god tid) lyckades vi få en plats på båten till Gili Trawangan, en av paradisöarna utanför Bali.

Med för få sängar på hostelet, slutade det med att vi fick sova under stjärnorna i ett torn på ett par madrasser. Som godnattsaga hörde vi böneutropen ekandes i våra öron. Lovis och Matilda vaknade även av detta halv 5 på morgonen, men en annan sov som en stock och hörde ingenting.

Att vakna av solens 35 gradiga strålar i morse kändes ungefär som när man vaknar i panik med kudden fastklistrad i ansiktet i tältet på peace & love festivalen. Vi pressade oss närmre och närmre skuggan och till sist låg vi tryckta mot väggen och insåg att det faktiskt inte gick längre. Skuggan var borta. Uppstigningen skedde 08.30, dvs ungefär den tiden vi gått och lagt oss i kuta.

Nu är klockan två och vi har redan hunnit bada någon timme i poolen, ätit frukost, hyrt cyklar och cyklop samt det bästa på länge..

Vi gick ut från huvudstranden och började snorkla. 10 meter ut är det världens rev där man ser sjukt många olika fiskar. Direkt från stranden!! Inget båttur för hundratals kronor behövdes. Sedan kommer en local fram och frågar om vi vill se en havssköldpadda. Vi sa nej. Skoja. Så han tar med oss ut och vi klappar två olika arter av havssköldpaddor!!! Det var så galet häftigt. Dagens höjdpunkt. Älskar verkligen att snorkla.

Nu sitter vi och äter lunch (eller inte riktigt, väntat på maten i en timma nu…) och ska sedan cykla runt resten av ön. Hoppas att det inte blir någon trafikolycka igen som med mopederna. Haha.

Puss, C