Så som livet kan bli

by ceciliaarvidssons

Nu var det himla längesedan jag skrev, blir så när man sparar pengar och varken har lust eller råd att köpa internet för 30 kronor varje dag.

Förra veckan drog alla vi i rum 19 till hostelbaren och kom tvåa i ett trivia-quiz. Hatar att förlora, men vi fick i alla fall en 30 dollars bar-tab. Detta var första gången vi inte kommit sist eller näst sist, så vi var tvungna att gå ut och fira. Cheeky Monkeys blev stället då en av killarna fixade in oss gratis. Det där stället är helt sjukt. Poliser går till och med runt på klubben. Människor dansar som djur på borden. Mm inte riktigt min smak.

Vi har även haft någon lat dag på stranden, trots att det varit dåligt väder dem flesta dagarna.
Vi har sökt massa jobb och varit på en intervju. Intervjun var en ny upplevelse. Det skulle vara för städjobb, men mannen som intervjuade oss gjorde det ganska klart för oss att det inte fanns några städjobb: MEN att han har en strippklubb i Brisbane där han behöver dansare.
Jag blev förbannad och chockad på samma gång som jag tyckte att allt var komiskt. Mannen som ägde allt försökte verkligen övertala oss om vilket bra jobb det är. “160 $ i timmen, några nätter i veckan, man blir bättre på engelska, vi är som en familj, jag har förändrat många tjejers liv osv osv”. Det värsta var ändå när han sa att det enda kravet var att man inte var bitchig (man får alltså inte säga ifrån om någon kille kladdar fast man inte vill). Mm tack men nej tack.

Efter den intervjun gav vi lite upp om att hitta ett jobb här i Australien. Vi var less på allt och alla. Som tur var är alla i vårt nuvarande rum i samma situation som oss. Alla är fattiga och alla behöver ett jobb. Så vi är i alla fall inte ensamma. Trivs faktiskt himla bra med dem vi bor med, även om dom är lite konstiga.

Men mitt upp i alltihop fick jag ett jobb. Så om lite mer än en vecka flyttar jag till Gunnedah och blir nanny till två små tjejer! Wiiie! Är lite sorgligt att jag och Lovis måste splittra på oss, men allt kändes så bra så jag ville verkligen ta jobbet.

En vecka kvar i Byron. Ikväll firar jag med burgare och karaoke.

Puss, C