Det är så lätt att bli kvar

by ceciliaarvidssons

I natt tog det cirka 3 timmar för mig att kunna somna. Det var löjligt varmt och jag ville slå till någon. De har nämligen inte AC på rummen, bara en fläkt som inte alls hjälper oss som sover på överslafen. Hörde rykten om att det skulle bli mycket varmare denna vecka, vilket tydligt visade sig vara sant. Och jag som trodde att vi lämnade hettan när vi flydde från Cairns..

Idag har jag lyckats blivit förkyld. Hur kan man verkligen fråga sig. Det är ju ändå 30 grader varmt både utomhus och på rummen. Men på något sätt lyckades jag ändå. Har ingen ork, svettas och ser äckligare ut än vanligt samt önskar att jag vore hemma i min 1,80 säng i Järpen. Så medan tjejerna är på stranden, ligger jag i soffan i sällskapsrummet och snorar (oerhört fräscht för de andra gästerna, i know).

Annars har jag faktiskt inte så himla mycket hemlängtan. Det kan vara små saker ibland. Som när jag pratar med min familj eller mina vänner. Jag längtar tills jag kommer hem, men vill bara inte komma hem just nu.
Precis så känner jag. Så nej, Sverige får vänta några månader till (gråt inte ihjäl er nu gullisar).

Innan jag åkte hit förstod jag inte hur människor kunde vara borta i ett helt år, eller ännu värre; skaffa ett andra års visum och vara borta i två.
Men man ser och upplever så mycket nytt varenda dag. Man hinner inte riktigt tänka efter. Dagarna går och blir till veckor, månader och år utan att man ens uppfattar tiden. Det är så lätt att bli kvar säger alla, och jag förstår precis vad dem menar.

Det är så sjukt vad man kan anpassa sig snabbt. Jag har vant mig vid delade rum, duschar och kök. Att det inte är så rent eller att man aldrig är ensam. Att min garderob består av ett smått samt utslitet utval. Jag har till och med vant mig vid att dricka det äckliga och ljumna vattnet i kranen. Man träffar nya människor varje dag, och lär sig något nytt lika ofta.
Det är väldigt annorlunda än livet där hemma, men det passar mig så bra ändå. Finns faktiskt ingenstans jag hellre skulle vara än här just nu.

P.s Käkade grillad haj av några dudes på vårt hostel igår. Coolpoängen bara ökar.

Puss, C

20140121-135914.jpg

20140121-135924.jpg

20140121-135931.jpg

20140121-135938.jpg

20140121-135947.jpg