Ett svettigt adjö

by ceciliaarvidssons

Just nu ligger jag på gräset vid lagunen och försöker steka mig lite brun. Efter nästan 20 dagar i cairns är det dags att röra oss vidare.

Vi har gått och haft ångest över detta i några dagar nu. “Vart ska vi åka”, “hur ska vi hitta jobb”, “vad vill vi ens ha för jobb”, “vem är jag ens” osv osv. Vill vi stanna kvar i den brutala värmen här i Cairns och jobba i bar eller på båtturer? Ska vi åka till Brisbane och söka lyckan i en större stad med större möjligheter? Ska vi åka längre ner till det saknade havet och försöka få jobb i populära Byron Bay? Eller ska vi åka ut till en farm mitt i ingenstans och spara pengar istället för att tjäna dem?

Mm, som ni kan förstå är det alldeles för många möjligheter för att kunna bestämma sig. Så många jobbiga val. Man vill ju välja det bästa, men det är ganska svårt att veta sådär i förväg.

Vi bestämde oss därför tillslut att boka en buss ner till Brisbane där vi kommer påbörja vårt jobbsökande. Funkar det inte där åker vi till Byron. Funkar det inte där åker vi till en farm eller drunknar i havet.

Vi lämnar därför Cairns med bussen kl 07.25 i morgon och anländer 30 timmar senare i Brisbane. Ska bli oerhört kul att åka buss i 30 timmar. En av höjdpunkterna med denna resa. Kommer kanske vara det värsta dygnet i Australien, men har vi tur kommer det vara värt det.

Det är ungefär vad som pågår just nu. Ångestladdat jobbsökande och ångestladdad busstur. För mycket ångest än vad som hör hemma i detta vackra och sköna land.
Önska oss lycka till! Vi behöver det lite sådär ganska mycket.

Puss,C