Cissis Önskelista

by ceciliaarvidssons

Kära Tomten.

Jag önskar att alla trångsynta, idiotiska, rasistiska kommentarer samt delningar på facebook och andra nätvärk ska vara omöjliga att publicera. Jag önskar också att Jimmie Åkesson blir kär i en muslimsk kvinna och lever ett lyckligt liv med henne i Afghanistan. Det jag önskar högst är att rasism ska upphöra att existera och endast bli ett minne blott.

Jag önskar att man hittar ett botemedel mot cancer som är 100% effektivt mot alla former. Jag önskar att det botemedlet bara kommer att kosta 69 kr. Och att dem som inte blev botade, får en andra chans.

Jag önskar att alla får bli kära i vem dom vill. Jag önskar att samkönat äktenskap ska legaliseras och accepteras i alla länder. Och att alla som kommer ut för sina föräldrar samt vänner får en kram. Jag önskar att man får älska vem man vill.

Jag önskar att alla våldtäktsoffer blir betrodda. Jag önskar att alla våldtäktsmän blir satta bakom galler med hårdare straff. Jag önskar dessutom att ingen fortfarande tror att våldtäktsmannen bakom gallret är oskyldig, eftersom “hon inte skrek nej 20 gånger eller orkade knuffa bort en 75 kilos tung kropp från sin egen”, när hon var livrädd.

Jag önskar att alla människor ska förstå vad ordet feminist innebär. Jag önskar att dem som inte gör detta slår upp det i ordboken. Jag önskar därför att alla vore feminister. För då skulle jag inte ens behöva önska att alla kvinnor på hela jorden ska ses med lika värde, respekt och rättigheter som män.

Jag önskar att framtidens små flickor ska slippa växa upp med photoshopade bilder på undernärda modeller som ideal. Jag önskar att tjejer ska sluta svälta och träna bort sig själva för att uppnå detta idiotiska ideal. Jag önskar att ingen fler ska behöva förstöra sitt liv med ätstörningar. Att alla kommer att älska sig själva så som deras närstående älskar dem.

Det är synd att man inte alltid får vad man önskar sig. Allt man kan göra är att hoppas, eller försöka igen nästa år.

God jul.
/ C