Airlie beach – Whitsundays

by ceciliaarvidssons

Hej och hallå. Vet att det var ett tag sedan jag skrev, men vi lever allihopa! Skyller på Australiens kassa wifin. Nåväl. Dags för en uppdate.

Vi bodde två nätter i mysiga Airlie Beach där vi latade oss vid lagunen samt festade till det med rumskamraterna från Danmark och Kanada. Är det några människor jag verkligen gillar så är det kanadensare. Har inte träffat en enda oskön människa från detta land. Vi lekte med mangos från träden på hostelet samt skämtade alldeles för mycket.
Efter vår tid i Airlie Beach tog vi med oss en lätt packning (tills vi gick förbi spritbutiken runt hörnet) och gick svettens gata fram till hamnen där vi gick ombord på New Horizon, med en galen irländare till guide.
Vi åkte ut till havs och spenderade dagen på båten. Vi åt god mat, drack några cider och tittade på stjärnorna. Vi gick inte till sängs förens vi alla sett en varsin fallande stjärna.

Dagen efter blev det tidig uppstigning och ett besök på Whitehaven Beach, som för några år sedan klassades som världens vackraste strand. Sanden som är full av silke blir inte het i solen och havet var klart som glas.

På eftermiddagen blev det snorklingsdags, och vi blev 5 år igen. Det var helt underbart och på grund av de fagra masker man har på sig skrattade vi så mycket under vattnet att vi nog svalde halva havet. Vi fick även klappa på Elvis som är en 1,5 meters fisk och som faktiskt, för några år sedan gjorde ett könsbyte. Dessa djur alltså.

Att spendera 3 dagar på en båt var galet bra. Skulle helt seriöst kunna bo på en båt. Kanske får införskaffa mig detta och lägga ankare i Järpströmmen. Hehe.

Tillbaka till Airlie Beach igen gick vi återigen hem längs svettens väg och tog en tupplur i ett härligt airconditionerat rum. Jag blev dessutom less på att vara ljus på huvudet så drog en spontanare på affären och färgade mitt hår medan dem andra sov. På kvällen blev det återigen kalajs, och vi upptäckte att Kalifornien-tjejen från vår båt var den lyckliga vinnaren av kvällens Wet T-shirt tävling. 400 dollar (2400 kr) är ju ingen dålig timlön om man säger så.

Airlie Beach och Whitsundays får 5 av 5 Kenta!

Värmen som däremot börjar bli alldeles för hög för att hantera får inga poäng alls. Förstår inte hur 3 jamtlandstauser skall hantera detta? Och än har vi inte nåt toppen av värmen… Om vi överlever detta skall jag aldrig mer klaga på kylan (förstod att detta var en lögn innan jag ens hann skriva det). Kan bli ett flyg direkt ner till Sydney när mallan åkt hem bara för att få svalka sig lite. Tänk att vi snart varit här i 6 veckor.

Men nu är det dagens viktigaste stund, middag.

Puss, C

20131211-220443.jpg

20131211-220455.jpg

20131211-220504.jpg

20131211-220512.jpg