Nimbin

by ceciliaarvidssons

20131119-181132.jpg

Just nu sitter vi och väntar på bussen som ska ta oss till surfers paradise. Är nyfikna över vad som väntar oss där. Vi har hört att det är som Magaluf, och om det stämmer känner vi oss egentligen inte helt redo för detta efter chilliga, avslappnade och sköna Byron bay.
Det är dessutom schoolies nu, vilket typ är som när eleverna tar studenten i Sverige. Men här åker alla ungdomar och super sönder sig på ställen som t ex Surfers paradise. Så vi kommer tydligen vara långt från ensamma där. Nåväl, det blir säkert kult på något sätt!

Igår var vi i Nimbin. För er som inte vet vad detta är, så är det ett litet samhälle som skapades under en stor festival som hölls där -73. Hippisar stannade kvar efter festivalen och byggde upp ett fritänkande och speciellt samhälle.

Det känns som att komma till en annan värld. Typ en frizon för droger (eller bara droger som växer från jorden). Vart man än går frågar människor om man vill ha gräs eller “cookies”. Det känns helt absurt för en 19-årig tjej från Jämtland som aldrig blivit erbjuden att köpa droger i hela sitt liv. När man svarar nej tack, svarar dem lika trevligt tillbaka och önskar dig en bra dag. Man ser påsar och pengar bytas här och där, människor med de konstigaste kläderna du kan komma på och det känns som att hela staden luktar samma fräna doft.
Poliserna syns inte till och på insidan av toaletterna står det olika citat om hur mycket poliser förstör världen.

Det var minst sagt en upplevelse, även om jag kanske förväntat mig mer egentligen.
Menmen, allt kan inte leva upp till sitt rykte!

Nu är det dags att stiga på bussen, puss,C