I skogen

by ceciliaarvidssons

Bild

 

Ovanför : typ världens bästa festbild från vårforum. Jag måste nog vara tillbaka till nästa år.

Har precis kommit hem från en vecka utan resfeber, stress och allmän förvirring. Haft en supermysig vecka hos mormor och morfar i skogen. Har lärt mig att baka min mosters bullar, och inte för att skryta, men dom blev awesome. Tänk att man är huslig också? Finns det några talanger jag inte har? (kom typ på 5 medans jag skrev det där).

Dagen efter jag försökt lära mig att bli en huslig fru, vaknade jag runt halv 10 tiden av ett ljust fönster. Inte själva fönstret alltså, utan det som var utanför. Fick en klump i magen, kände depressionen komma krypande, och har inte riktigt återhämtat mig än (lever liksom i förnekelse). Det var nämligen äcklig vit snö över hela backen. och jag som trodde att jag hade förnämligheten att slippa denna syn detta år. Så fel man kan ha. Jag bad ju till och med till gud för att den skulle vänta någon vecka till. Tji fick man för att man inte är religiös.

Trots detta, fick jag inte dra täcket över huvudet igen… Man skulle istället upp och leka same för en dag. Följde nämligen med min morbror på renslakt. (japp, är en riktig naturmänniska också. när jag vill. typ en gång per år. helst inte vintertid). Fick för det första ha på mig dem bästa byxorna jag någonsin prövat,  canadabyxor. Mina stora fråga var varför har jag aldrig burit sådana förut? Dem borde vara en mänsklig rättighet. 
Nåväl, efter halva dagen UTOMHUS när det var dags att räkna renarna (eller vad det nu kallas) fick jag äran att skriva upp detta. Satt två meter upp i luften på några plankor och kryssade i namn, nummer och vikt. Lärde mig samiska gjorde jag också. (nej okej, två ord som jag redan har glömt). Var riktigt lärorikt, och blev till och med ditbjuden nästa år. Vilken talang man är alltså. Mamma undrade om jag hade hittat någon fin samepöjk, eftersom det tydligen är drömmen i hennes liv. Nåväl, åter till naturlivet. Var alltså ute i cirkus 12 timmar. I snö. Med renar. Som skulle dö. (Har i alla fall en talang att få allt att låta så dramatiskt). Om det hade varit sol ute hade jag blivit brun.

Kommer knappt våga gå i sommarkläder eller bikini de första veckorna down under, är blekare än ett lakan. 
Folk kommer typ försöka bädda sina sängar med mig. 

NÅVÄL. Fick några fina presenter av mami & papi när jag kom hem också. En ryggsäck, en resebok & en sån där väska man har pass och liknande i. Dom är för snälla<3
Åker alltså om 10 dagar. Tio jävla dagar. Och om 7 dagar lämnar jag Jämtland. 
Man hade ju rätt, resfebern kom tillbaka så fort man kom innanför dörren. Var skönt att slippa det en vecka. 

Nu ska jag se min älskade Patrick jane, en näst sista gång (hinner bara komms ut ett avsnitt till innan jag åker… Hur ska jag klara mig??). PUSS, C