Det där

by ceciliaarvidssons

Bild

 

Tidigare i veckan lyssnade jag på Krister på P3. Temat var vad man fascineras av. Vissa blev fascinerade av påkörda fåglar, andra av Lp-skivor. Självklart började man då själv fundera på vad man själv tycker är sådär extra intressant, eller vad man nu ska använda för annat ord. Tycker inte riktigt att det finns något annat ord som faktiskt passar. Därför tänker jag inte variera mitt språk sådär himla mycket. Skulle ju kunna söka synonymer på word, som man gjort under hela sin skolgång. Men orkar inte riktigt lägga den energin.

Nåväl. Det jag då funderade på under det här programmet var ju vad jag själv fascineras av.
Enda sedan man var liten har man ju alltid haft något väsen som man haft en hatkärlek till. Kanske var man galet rädd för häxor eller troll, trots att man ändå tyckte att dom var ganska häftiga. Min sån grej har alltid varit varulvar. Inte varulvar som Jacob Black i Twilight. Killar med fett vältränade kroppar som blir två meter höga vargar som kan tala. Utan jag snackar mer de här äckliga varulvarna som inte är sådär barnsligt snälla. 

Till exempel har jag alltid älskat Harry Potter filmen med varulvarna. Trots att ingen av dem egentligen är äckliga eller skrämmande har man någon slags äckel-kärlek till dem. Denna film kom dessutom ut när jag var ganska gammal. När jag var liten och gick mellan min mormor och morfars hus, till min egen stuga, brukade jag alltid försöka söka av området i den svarta natten på jakt efter varulvar. Vet dock inte varför dem fascinerar mig så. Kanske för att det är just människor som blir de där läskiga bestarna. Well, I donno.

Ännu en sak som fascinerar mig, och som många säkert kommer bli sura över, är hur människor kan tycka om House-musik/Dunkadunka. Jag vet att det låter jättekonstigt. Jag menar, det är antagligen en av världens mest populära genrer för tillfället. Men jag förstår helt ärligt inte hur man kan tycka om sån musik. På riktigt. Jag säger inte detta för att klanka ner eller så, utan jag kan bara verkligen inte förstå detta fenomen! Alla texter är oerhört kommersiella, och dem säger ingenting. Ibland är det enbart samma refräng som går om och om under hela låten. Rösterna är oftast autotuneade och man kan inte dansa med någon större variation än “veva i luften” eller “här står jag och dunkar med huvudet”. Ibland funderar jag om denna musik uppkommit för att hjälpa alla stela killar på dansgolvet. Nu kan dom göra nån kroppsrörelse för att sedan närma sig en ovetande tjej bakifrån och helt plötsligt börja en tryckare på dansgolvet. Kan komma på mig själv med att sitta och lyssna och förgäves försöka förstå “grejen”, men misslyckas varje gång. Jag tycker att det finns mycket dålig musik, men jag kan förstå varför folk lyssnar på det. Men inte när det gäller det här. Fattar inte.

Något jag också aldrig slutar överraskas av, är vad många idioter det finns i världen. Självmordsbombare och seriemördare. Våldtäktsmän och pedofiler. Men inte bara dessa, som det står idiot i pannan på, utan också alla andra. Den extremt uppmärksamhetskåta vegetarianen som skäller ut Sveriges mästerkock för att hon inte vet tillräckligt om vegetarisk proteinersättning och gillar kött. Bertil 56 som ständigt delar rasistiska dokument och statusar på FB, och som helhjärtat tror att det inte skulle finnas ett enda problem i Sverige om inte invandrarna vore här. Dem i regeringen som vill ta bort all praktisk och estetisk undervisning i skolorna och satsa på pluggämnena för att förbereda alla inför universitetet. Eftersom de tror att alla ungdomar är likadana, lär sig saker på samma sätt och har ett läshuvud utan fantasi och kreativitet.

Ja, jag fascineras över alla dessa idioter. Jag tror att man fascineras över saker man inte riktigt förstår. Som det magiska med varulvar, varför själlös dunkadunka-musiken tilltalar så många och den ständiga undran om hur vissa människor egentligen tänker. Idioter finns det många av, det påminns man om varje dag. Och varje gång försöker jag hitta svaret på min fråga. Om personen verkligen är helt frisk eller om denne fått en kula i huvudet som krossat den del där förnuftet sitter. 

Det är många spännande, förtrollande, äckelvackra saker här i livet. Kan säkert komma på 20 saker till. Men nu är jag tröttis. Och det är nog ni med om ni orkat läsa hela detta långa inlägg. Sängen kallar.

PUSS, C