Jag ser domen i dina ögon

by ceciliaarvidssons

Bild

 

Igår var det troligtvis en av de få vackra dagarna här i Jämtland. 25 grader och molnfri himmel. Kan man önska sig ett bättre jobbväder som trädgårdsmästare? Idag har jag dock slitit som ett djur i 10 grader, blåst och regn. Hela dagen. Utan paus. Har dessutom slitit upp så mycket ogräs att jag säkert kommer ha träningsvärk i händerna i morgon. Skulle inte förvåna mig ett dugg. Tänk vad fort vädret kan vända alltså. Men nu har jag pratat färdigt om vädret, som för övrigt är det mest använda småpratet här i Sverige. 

Lyssnar för övrigt på P3 hela dagarna. Denna radiokanal förgyller mitt arbete. Blir himla allmänbildad också. Fick till exempel veta att kungen svurit på tv. Hur kul är inte det? Är tydligen världens största grej, trots att alla gamla tanter som dömer honom svär som borstbindare. Jag gillar kungen. Han är söt. 

Idag gick min lillasyster ut ur 6:an. Då påmindes jag om att jag faktiskt gått ut ur hela alltet. På riktigt. Är faktiskt ganska så sorgligt nu när man tänker på det i efterhand. Vad många människor man aldrig kommer se igen, vad många klasskamrater man kommer tappa kontakten med, vad många dumheter man gjorde i skolan som man inte kommer kunna göra på jobbet. Men nu ska jag inte sitta här och vara sentimental. 

I morgon har jag gjort min första arbetsvecka, och sedan får jag helg.TJOHO!

Puss, C