Well helåå there Sigmund Freud

by ceciliaarvidssons

Bild

Sitter i sängen och försöker att skriva med mina nya långa naglar som min snälla vän Rebecka fixade på mig idag. Det går sådär alltså. Det här inlägget kan nog ta ett tag att skriva. Sååå, vad har jag gjort idag?
Jag har gått i skolan och insett hur jävla skönt det är att jag är inne på sista terminen. Kan nog inte vara mer skolless för tillfället. Hade dock kul på en lektion idag.

Vi började psykologi B-kursen och hade ett litet performance för klassen. Jag var “djävulen”, eller “detet” i detta fall. (Vilket är en del av personligheten enligt Sigmund Freud som styr våra drifter. t ex, lust och hunger. Man vill ha det och man vill ha det nu). En annan tjej var “ängel” eller “överjaget” inom psykologin (vilket är en annan del av personligheten som är den eftertänksamma och förståndiga delen). En tredje person skulle träffa en kille/tjej i en bar som den varit sugen på ett tag och vi var dennes inre tankar. Jag stod därför i princip och skrek att hon skulle ta steget att ta på personens bröst, kyssa den, tafsa och dra med den hem eller på toan, fast kanske med en aning grövre ord. Den andra personen stod och sa att hon skulle akta sig för hiv, att bli med barn eller att betraktas som slampig. Personen som vi var inre tankar till skulle försöka balansera vad vi sa, vilket var jävligt svårt. Var en väldigt kul lektion indeed.

Och faktum är att det är ju precis sådär det går till. Sigmund Freud hade åtminstone rätt på den delen. Man slåss ju hela tiden för att balansera sina naturliga drifter och sin impulsivitet med förståndet och eftertänksamheten. Det är inte lätt alltså. Ibland borde man vara mer impulsiv, men jag antar att de flesta också önskar att de någon gång tänkt för innan också.
Tyvärr tänker jag inte ge några personliga exempel.

Nåväl, nog om det. Imorn blir det musikalträning och pluggkväll.
Nu ska jag fortsätta titta på Pearl Harbour med min sötis Emilia.
En combo of those guys asså…yum.

PUSS C