Det Glittrar Så Gnistrandes Vackert I År

by ceciliaarvidssons

IMG_2403

Just nu sitter jag och drömmer om varmare breddgrader. Min gamla lärare kollade på vår julkonsert idag och frågade vad jag hade för planer efter studenten. Så många gånger jag hört denna fråga men inte haft något svar. Nu har jag det, och det känns riktigt skönt.
Åka till Australien och jobba i några månader känns inte som ett dumt svar. Inte alls.

Alla dessa frågor alltså. När man gick i 8-9:an var frågan man fick höra minst en gång i månaden “Vad ska du gå för gymnasium då Cecilia?”. Hade ingen aning. När man blev 18 kändes det som att man fick frågan “Hur går det med körkortet då?” varenda jävla dag. “Jorå” var mitt svar. och är väl fortfarande mitt svar. (Går faktiskt inte snabbare för att ni tjatar, tro det eller ej). Nu när man går sista året är frågan “Vad ska du göra efter studenten?” och där sitter man som ett jävla frågetecken igen. Verkar som att man måste bestämma sig fort. Nu har jag åtminstone ett svar. Plan för första halvåret i alla fall. När jag kommer hem blir väl frågan “Vad ska du göra nu då? jaha, du jobbar på Ica. vad ska du bli sen då?”, “Ska du plugga vidare?”, “Ska du flytta eller stanna?”. ASSÅ VAFAN KAN ALLA BARA LÄMNA MIG IFRED.

Jag har kommit på att från och med högstadiet kommer dessa frågor följa oss hela livet.
Tro inte att det kommer sluta bara för att du tagit studenten. Snart kommer väl “Har du någon pojkvän då Cecilia?”. Har man skaffat pojkvän och ett tag kommer följdfrågorna; “Har ni köpt något hus än?”, “När kommer det tillökning då?”. Tänk då om man inte skaffar pojkvän. Vad kommer man få för jävla dryga frågor då? “Har du hittat någon kille än då Cecilia? Inte? Nä men vet du, jag känner en jättetrevlig kille som du säkert skulle komma bra överens med! Du blir ju inte yngre!”

Nu när jag kommit i underfund med att dessa jävla frågor aldrig kommer sluta att ställas är det väl lika bra att jag accepterar läget. Dom kommer aldrig sluta. Lika bra att vänja sig med tanken och komma på bra svar. “Det vet man aldrig” är ett bra svar. Lite mystiskt sådär.
Ja, det kommer jag svara på alla standardfrågor man kommer få i framtiden. Ibland undrar jag om vi människor bara planerar och tar beslut för att vi blir pressade till att ha ett svar.

Nåväl, nog om dagens funderingar och flummerier.
Godnatt (som om jag själv tror att jag kommer somna innan Sex and The city dubbelavsnittet klockan 1. Never happened. )

Puss