Lovis köper sin egen tårta på sin födelsedag

by ceciliaarvidssons

Image

Tjen-Ä.
Just nu sitter jag och skrattar åt Lovis. Hon frågar mig om Q8 är öppet och jag undrar varför. Hon svarar att hon funderar på att gå och köpa en tårta – det är ju ändå hennes födelsedag! Skrattar ihjäl mig. Hon ska gå och köpa en tårta åt sig själv. På sin födelsedag. Lite komiskt är det ju. Och sorgligt. Mest komiskt.

Något som också är sorgligt är “Torka aldrig tårar utan handskar” av Jonas Gardell som jag kollade på igår. Min bror började asgarva när han såg att jag var svartrandig i hela ansiktet.
Han tog även upp sin mobiltelefon och frågade om han kunde få instagramma det. Rolig bror jag har. Nåväl, det jag tänkte säga var att om ni inte sett den så måste den ses.
Är den starkaste filmen jag någonsin sett. Har aldrig varit så arg, förtvivlad, ledsen eller berörd i hela mitt liv. Jonas Gardell är fan en underbar människa.

I morgon är det dags för Lucia. Ska gå i nattlinne och sjunga på några olika ställen.
Roligt egentligen. Alla blir förbannade när en liten femåring inte får vara pepparkaksgubbe i ett Lucia-tåg. Vi gnäller över att invandrare tar våra jobb och våra möjligheter.
Men att vi firar italienska högtider är det ingen som klagar på.

Nu ska jag vara en bra vän och gå med ett sminkat öga och ett osminkat (tänker inte förklara varför jag bara tog bort sminket på det ena ögat, det var bara konstigt) på Q8 med min 19-åriga Lovis.

PUSS